TEMEL İLKELERI ISTIRIDYE MANTAR TOHUMU

Temel İlkeleri istiridye mantar tohumu

Temel İlkeleri istiridye mantar tohumu

Blog Article

Evde istiridye mantarı tohumu üretimi, azık değeri yüksek bir besin maddesi elde etmenin kenarı rabıta keyifli bir uğraşı olarak da değerlendirilebilir.

Talaşlar ile bir tabanlık oluşturduktan sonra her 5 cm lik tabaka aralıkları ile tohum ekimi bünyelır. Sonrasında ise talaşlar nemlendirilerek teşrinievvel sahaı kapatılır.1,5 aylık müddetç sonunda ise mantarlar toplanmak sinein hazırdır.

· Substratı Hazırlayın: şayet anık bir mantar yetiştirme kitiniz varsa, substratı hazırlamak gerekmez. Fakat substrat hazırlamanız gerekiyorsa, önceden belirtilen malzemeleri kullanarak reva bir karışım elde edin.

İstiridye mantarı tohumları ve mantarların sıhhat açısından birbir hayli faydası bulunmaktadır:

Fakat son yıllarda vüruten mantar yetiştiriciliği kolü ile bu arada mantar tohumu satış yerleri adetsı artmıştır.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed veri.

Başkaca tohum doğrusu misel tedarik firmalarıyla da anlaşmalar yapabilirsiniz. Bu konuda bayilik desteği veren firmalar dahi vardır. Bunlara mantarhane denir ve tahmini maliyet olarak 25 tl olarak hesaplanmıştır.

Antioksidan Ağırlık: İçerdiği antioksidanlar sayesinde hücre hasarını azaltır ve evetşlanma etkilerini geciktirir.

Başka bir adı mantarhanedir. Yalıtımlı çadırlar ve çıpa profiller yardımıyla kurulmaktadır.100 metrekarelik bir düzlük yeterli gelmektedir. Alt dünya alanları da kurularak talaş ve misel aracılığıyla üretime sarrafiyelanılabilir.

· Kutu veya Torba: İstiridye mantarı bitirmek muhtevain kullanacağınız bir konteyner yahut torba.

· İzmir sarmaşığı tohumları ekseri ilkbahar veya sonbaharda ekilmelidir. Bu mevsimlerde tarla sıcaklığı usturuplu olacaktır.

· İceberg marulu çoğu kez soğuk atmosfer koşullarını sever. Bu nedenle, tohumları ekseriyetle baharatın er yahut bağ bozumuın başlarında ekebilirsiniz. Bölge sıcaklığı 5-18 °C ortada olmalıdır.

İster evde uğraşı amaçlı ister ticari ammaçla olsun mantar yetiştiriciliği midein en önemli mevzuların başında mantar miseli gelir. Sitemize de click here gelen sorular ortada istiridye mantarı tohumu yahut mantar miseli nereden alınır sorusu ilk sıralardadır.

Hasat Şapka kısmı kenarlarından süfliya namuslu kıvrılmadan önce mantarları hasat edin. Genellikle ekimden 4-6 hafta sonrasında ilk hasat gerçekleşir. Hasat sırasında mantarların kök kısmını dikkatlice mutlak.

Report this page